Food

Resepi Maggi Goreng Tanpa Perencah

Maggi goreng atau mi segera goreng pasti menjadi pilihan kita kalau makan di luar. Tapi kalau makan di luar, pasti perencah pun diletak bersama. Aku sebenarnya tak suka perencah mi segera ni. Kalau nak buat maggi goreng aku akan cuba resepi maggi goreng tanpa perencah. Ia lebih sedap dan berkhasiat. Sebagai ganti perencah aku akan masukkan pes tomyam atau pun… View Post

Style

Warna Maroon Serlahkan Gaya Suit Lelaki

Suit lelaki memberi satu imej berbeza kepada pemakainya. Suit adalah pakaian di mana warna, fabrik dan corak yang sama digunakan untuk jaket dan seluar. Pemilihan suit yang baik adalah ditempah dan perlu mengikut kesesuaian badan. Setiap lelaki sememangnya mengimpikan untuk memakai sepasang suit. Tidak dinafikan, suit mampu meningkatkan imej dan penampilan seseorang ke satu tahap yang lebih tinggi. Selalunya lelaki… View Post

Review

Sarapan pagi sedap dan murah di Jom Breakfast

Bersarapan makanan Malaysia gaya hotel tetapi harga murah? Jom singgah di Jom Breakfast. Sekali-sekala tukar menu sarapan. Asyik nasi lemak dan roti canai je kan. Kafe ni diusahakan oleh anak muda yang mempunyai wawasan tinggi untuk martabatkan makanan Malaysia. Pelbagai makanan sarapan disediakan di sini dengan harga yang berpatutan. Sarapan pagi di Jom Breakfast Kafe ini sangat ringkas menunya. Terletak… View Post

Travel

Rasai Pengalaman 3D2N Bersama SuperStar Libra Cruise

Bila pertama kali dapat tahu terpilih untuk sertai pelayaran 3 hari 2 malam ke Phuket memang seronok. Tambahan pula pertama kali nak belayar bersama Star Cruises. Bersama dengan Blogger dan KOL dari Kuala Lumpur,percutian bersama SuperStar Libra Cruise memberi satu pengalaman yang tidak boleh dilupakan. Mereka dari Kuala Lumpur bertolak ke Pulau Pinang dengan bas. Aku dari Sungai Petani naik… View Post